Massage senioren2018-02-22T20:19:58+00:00

Massage senioren (55+) – Een ontspannen stoelmassage

We worden steeds ouder en gelukkig zijn veel ouderen actief en ondernemend. Door actief te zijn en een gezonde levensstijl te hebben kunnen ouderdomsverschijnselen worden uitgesteld.

Ouderdomsverschijnselen zijn o.a.

 • Verminderde spierkracht
 • Verhoogde bloeddruk
 • Achteruitgang van geheugen, gehoor en zicht
 • Minder soepele spieren

Ouderen die regelmatig sporten hebben soepelere spieren dan ouderen die niet sporten. Onderhoud aan ons lichaam verteld ons dus dat beweging belangrijk is om je goed te voelen, ook op latere leeftijd. Niet alleen bewegen helpt een lichaam om soepel te blijven. Massage doet hierbij ook veel goeds. Massage is goed voor het immuunsysteem en ook de aanraking, het contact door een massage is belangrijk. Dit geldt voor iedereen maar zeker ook voor het emotionele welzijn van oudere mensen.

In de oosterse wereld komen ouderdomsverschijnselen minder voor, mensen worden daar ook haast dagelijks gemasseerd. Is dat toeval of helpt een massage? Massage helpt, het is positief voor zowel het lichaam als de geest.

Wat doet massage voor ouderen?

 • Houdt spieren en gewrichten langer soepel
 • Stimuleert een betere doorbloeding
 • Versterking van het afweersysteem
 • Verlaagt bloeddruk
 • Verbetering van nachtrust
 • Vermindert angst, depressie, spanning, stress door het vrijkomen van serotonine en oxytocine.
 • Verminder pijn door toename van serotonine (hierdoor mogelijk minder gebruik van pijnstillers nodig)
 • Verbetert het bewust zijn van je lichaam. Je gaat daardoor rechter lopen en merkt eerder of je over je grenzen heen gaat.
 • Goed voor de huid. Houdt deze soepel.

Hoe gaat een stoelmassage in zijn werk?

Voor oudere mensen is een ontspannende stoelmassage zeer geschikt. Het kan overal plaatsvinden omdat er over de kleding heen wordt gemasseerd en er geen olie hoeft te worden gebruikt. De stoel is een speciaal ontworpen stoel waarvan ook de kniesteunen kunnen worden verwijderd. Veel mensen hebben last van hun knie of kunnen dit op latere leeftijd krijgen. Door gebruik te maken van een stoel waar de kniesteunen van kunnen worden verwijderd, worden klachten voorkomen. Het lijkt alsof je op een normale stoel zit alleen met ondersteuning van buik, borst, armen en hoofd.

Naast de massage van rug, schouders en nek worden ook armen en handen gemasseerd. Plekken die op latere leeftijd ook nogal eens klachten veroorzaken. Ook massage van het hoofd kan worden meegenomen. Een hoofdmassage zorgt voor een extra diepe ontspanning.

Stoelmassage voor ouderen is ook fijn omdat er toch genoten kan worden van een ontspannende massage als een tafelmassage lastig is. Je kunt gewoon ontspannen gaan zitten.

Massage aan huis:

Wij komen in onze regio ook bij ouderen thuis (overdag) of kunnen komen masseren op een plek in een wooncomplex van senioren (55+). Als wij masseren in een wooncomplex dan gelden er aangepaste tarieven zodra er meerdere mensen gebruik willen maken van onze diensten. (kortingen vanaf minimaal 8 personen) Wij komen dan op vastgestelde data langs en behandelen volgens een intekenlijst.

Afspraak massage wooncomplex:

Voor meer informatie, een afspraak of een proefmassage in een wooncomplex kan onderstaand contactformulier worden gebruikt of bel ons: 0180-396890

Voornaam (verplicht)

Achternaam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Voorkeur afspraak, meerdere opties mogelijk.(verplicht)

Maak een keuze s.v.p.(verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

[recaptcha size:compact]

Follow

Follow this blog

Get a weekly email of all new posts.

Email address

Naam (*)