Massage senioren (55+) – Een ontspannen stoelmassage

Massage senioren – een speciale stoelmassage.

We worden steeds ouder en gelukkig zijn veel ouderen actief en ondernemend. Door een gezonde levensstijl te hebben, zoals actief te blijven kunnen ouderdomsverschijnselen worden uitgesteld.

Ouderdomsverschijnselen zijn o.a.

 • Verminderde spierkracht
 • Verhoogde bloeddruk
 • Achteruitgang van geheugen, gehoor en zicht
 • Minder soepele spieren
ONLINE AGENDA – Direct reserveren

Speciale stoelmassage: Massage senioren.

Ouderen die regelmatig sporten hebben soepelere spieren dan ouderen die niet sporten. Onderhoud aan ons lichaam vertelt ons dus dat beweging belangrijk is om je goed te voelen. Juist ook op latere leeftijd. Niet alleen bewegen helpt een lichaam om soepel te blijven. Massage doet hierbij ook veel goeds. Massage is goed voor het immuunsysteem en ook de aanraking, het contact door een massage, is belangrijk. Dit geldt voor iedereen, maar zeker ook voor het emotionele welzijn van oudere mensen.

In de oosterse wereld komen ouderdomsverschijnselen minder voor. Mensen worden daar ook haast dagelijks gemasseerd.
Is dat toeval of helpt een massage? Massage helpt, het is positief voor zowel het lichaam als de geest.

Wat doet massage voor ouderen?

 • Houdt spieren en gewrichten langer soepel
 • Stimuleert een betere doorbloeding
 • Versterking van het afweersysteem
 • Het verlaagt de bloeddruk
 • Zorgen voor een verbetering van de nachtrust
 • Vermindert angst, depressie, spanning, stress door het vrijkomen van serotonine en oxytocine.
 • Vermindering van pijn door toename van serotonine (hierdoor mogelijk minder gebruik van pijnstillers nodig)
 • Verbetert het bewust zijn van je lichaam. Je gaat daardoor rechter lopen en merkt eerder of je over je grenzen heen gaat.
 • Goed voor de huid. Houdt deze soepel.

Hoe gaat een stoelmassage in zijn werk?

Voor oudere mensen is een ontspannende stoelmassage zeer geschikt. Het kan overal plaatsvinden, omdat er over de kleding heen wordt gemasseerd. Dat kan, want er wordt namelijk ook geen olie gebruikt. Daarnaast is de stoel een speciaal ontworpen stoel waarvan ook de kniesteunen kunnen worden verwijderd. Veel mensen hebben last van hun knie of kunnen dit op latere leeftijd krijgen. Daarom wordt er gebruik gemaakt van een stoel waar de kniesteunen van kunnen worden verwijderd. Op die manier worden klachten voorkomen. Het lijkt daardoor alsof je op een normale stoel zit alleen met ondersteuning van buik, borst, armen en hoofd.

Naast de massage van rug, schouders en nek worden ook armen en handen gemasseerd. Plekken die op latere leeftijd ook nogal eens klachten veroorzaken. Ook massage van het hoofd kan worden meegenomen. Een hoofdmassage zorgt voor een extra diepe ontspanning.

Stoelmassage voor ouderen is ook fijn, omdat er toch genoten kan worden van een ontspannende massage als een tafelmassage lastig is. Je kunt gewoon ontspannen gaan zitten.

Massage aan huis:

Wij komen in de regio ook bij ouderen thuis. (overdag) Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat we langskomen bij een wooncomplex van senioren. (55+). Dat kan eenmalig of periodiek. Voor het masseren in een wooncomplex gelden er aangepaste tarieven. Er gelden kortingen bij afspraken vanaf minimaal 8 personen. Wij komen dan op vastgestelde data langs en behandelen volgens een intekenlijst.

Afspraak massage wooncomplex:

Voor meer informatie, een afspraak of een proefmassage in een wooncomplex kan onderstaand contactformulier worden gebruikt of bel ons: 0180-396890

  Voornaam (verplicht)

  Achternaam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Voorkeur afspraak, meerdere opties mogelijk.(verplicht)

  Maak een keuze s.v.p.(verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  [recaptcha size:compact]