Magneetmassage

Magneetmassage zorgt voor een heerlijke ontspanning van lichaam en geest. Magneten genezen niet, maar de massage met magneten geeft je lichaam energie zodat je lichaam zich zelf weer in balans kan brengen.

De magneetmassage kan zowel worden ondergaan op de huid met (etherische) massageolie als met de kleding aan. De magneetmassage wordt daardoor ook aangeboden als stoelmassage.

Wanneer is er geen magneetmassage mogelijk?

 • Mensen met een pace-maker.
 • Zwangere vrouwen in de eerste drie maanden van de zwangerschap.
 • Intense spierontspanning
 • Betere doorbloeding
 • Verlichting bij hoofdpijn/migraine
 • Het geeft het lichaam energie.
 • Bevorderen van het herstelvermogen van je lichaam
 • Verbetering van de nachtrust
 • Ontspannen en ontstressen
 • Pijnverzachtend effect door afvoer van afvalstoffen

BOEK EEN MASSAGE

Reserveer nu

  Soort Massage (verplicht)

  Naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Dag
  Voorkeur afspraak

  Energetix Magneetsieraden

  Wij werken met de magneten van Energetix en leveren ook de massagemagneten en sieraden. U kunt deze binnenkort bestellen via de webshop. Kunt u daar niet op wachten? Geef dan uw bestelling aan ons door via e-mail en wij zorgen voor een spoedige levering of vraag naar een prijsopgave. Bekijk hier de folder. (dames en heren en kinderen)

  Achtergrond magneetmassage:

  Al duizenden jaren worden magneten gebruikt, in het oude Egypte, China, Indïa. Het wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden maar is nog steeds niet goed wetenschappelijk onderzocht.
  Het was de Amerikaanse arts en scheikundige Linus C. Pauling (nobelprijswinnaar) die in 1934 een onderzoek startte naar de effecten van magneettherapie op het hemoglobinegehalte van het bloed. In zijn onderzoek maakte hij duidelijk welk succes de magneettherapie had. Als een rode bloedcel (welke o.a. als taak heeft om zuurstof te transporteren) wordt blootgesteld aan een pulserend magneetveld, de cel gemakkelijker en in grotere mate zijn zuurstof aan de cellen afgeeft. De cel is door het magneetveld in staat meer zuurstof mee te dragen.

  Overig onderzoek werking magneten:

  Verder hebben wetenschappers aan de universiteit van Viginia (VS) ontdekkingen gedaan. Ze zouden hebben ontdekt dat magneten de doorbloeding stimuleren of een regulerend effect op de doorstroming van het bloed hebben. Zwellingen en ontstekingen zouden sneller verdwijnen en ook bij sportblessures zouden onderzoekers het advies geven om bij verstuikingen builen en schrammen zowel met ijs te werken als magneten te gebruiken.