Wil je dit bericht delen?

KoBiDo – Japanse gezichtsmassage.

KKoBIDo is een traditionele Japanse gezichtsmassage tegen veroudering van het gelaat. De massage dateert uit de vijftiende eeuw en werd toen uitsluitend gebruikt door de keizerlijke familie en de Japanse Elite. Het is een gezichtsmassage die de voorouder is van het ontstaan van Shiatsu.

Wat doet een KoBiDo gezichtsmassage?

De KoBiDo Japanse gezichtsmassage is een massage waarbij er een mix wordt gebruikt van kneden, ritmische en vaste hand percussie. Het stimuleert daarmee de microcirculatie van het gezicht voor een betere en gezonde teint. De massage bevordert verder de natuurlijke productie van collageen om fijne lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Het regenereert de opperhuid, verwijderd toxines en verbeterd het psychologisch welzijn.

Bij een KoBiDo – sessie wordt het gezicht door meridiaan-stimulatie gereactiveerd. Het is een behandeling die het verouderen van het gezicht door effecten van stress en een slappe huid doet verminderen.

Schoonheid en gezondheid

Een gezonde huid werd in de oude oosterse medische traditie geassocieerd met het in balans zijn van drie factoren; fysieke, psychische en spirituele gezondheid. Het gezicht geeft weer of deze drie factoren in balans zijn.

Als iemand een gezondheidsprobleem heeft of als we gespannen en gestrest zijn dan spannen de spieren in ons gezicht samen. Door die gespannenheid van de spieren in het gezicht ontstaan er lijntjes. Dat begint met kleine ‘expressielijnen’ die echte rimpels worden.  Door de massage ontspannen de spieren en worden ze voorzien van zuurstof. Het herstelt de soepelheid en vorm waardoor rimpels verminderen en er een frisse, heldere en ontspannen uitstraling wordt gecreëerd.

Hoewel alleen het gezicht word gemasseerd bij een KoBiDo massage zal door acupressuur,  lymfe drainage en het stimuleren van reflexpunten het kunnen aanvoelen alsof het gehele lichaam gemasseerd is.

Natuurlijke face lift door de Japanse KoBiDo gezichtsmassage.

KoBiDo - japanse gezichtsmassage

Een gezichtsmassage werkt als een natuurlijke facelift en dat geldt zeker voor de KoBiDo gezichtsmassage. In de traditionele Japanse geneeskust wordt de levensenergie (ki) gestimuleerd om de drie factoren in balans te brengen.

De KoBiDo gezichtsmassage is niet de laatste trend of een nieuwe hype. De massage heeft een lange geschiedenis net zoals ook wel bekend is over de theeceremonie en de kalligrafie. Het is een traditionele Japanse kunst. De vertaling van KoBiDo is; Het traditionele pad van de schoonheid.

Effecten van een KoBiDo gezichtsmassage:

 • Het vertragen van het verouderingsproces.
 • Stimuleren van de aanmaak van collageen.
 • Verbeterde bloedcirculatie, zuurstof, lymfe en energiedoorstroming
 • Gezonde huidskleur
 • Verhoogde hydratatie en voeding van de huid
 • Verminderde fijne lijnen en rimpels
 • Jeugdige uitstraling
 • Verminderd stress
 • Ontspanning.
 • Verdwijnen van spanningshoofdpijn.
 • Natuurlijke Facelift

Er zijn ook situaties dat er niet voor een KoBiDo gezichtsmassage zou moeten worden gekozen. Zogenaamde contra-indicaties:

 • Zwangerschap
 • Acne (actief)
 • Griep

Verder is het heel belangrijk voor mensen die contact lenzen dragen om deze uit te doen.

Wil je een idee krijgen van de KoBiDo Japanse gezichtsmassage?  Zie dan het filmpje hier onder voor een korte indruk.

Massagepraktijk DOENCCG Nieuwerkerk aan den IJssel
FranciscaMassagepraktijk DOENCCG - Nieuwerkerk aan den IJssel
Ik ben eigenaar en NGS sport,- en wellnessmasseur. Jouw massagetherapeut voor een ontspanningsmassage, diverse wellnessmassages, een sportmassage of stoelmassage in Nieuwerkerk aan den IJssel. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je ergens anders vandaan komt. Gemeentes als Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen of bijv. Rotterdam Nesselande liggen op nog geen 10 minuten afstand van de praktijk.