Deel dit bericht!

Falen en de emotionele voordelen van een massage.

Falen, je zult het vast wel eens een keer meegemaakt hebben. Of je nu een fout hebt gemaakt of iets net niet goed genoeg hebt gedaan. Het gevoel van falen kan emotioneel zwaar zijn.

Misschien vraag jij je af wat een blog bericht over falen doet op een site over massages?

De emotionele voordelen van een massage zijn zeer waardevol. Bij stoelmassages die op het werk worden gegeven is gebleken dat 14% van de mensen die erg gestressed zijn zich na een massage veel beter voelen. Ze voelen zich zelfverzekerder en positiever. Dit effect wordt al bereikt bij een massage die korter duurt dan 10 minuten.

Het lichamelijke effect van een massage duurt al veel langer dan de tijd van een massage maar de emotionele voordelen blijven zeker 36 uur tot na een massage aanhouden.

Toegevoegde waarde van een massage

Massage is een krachtige, positieve ‘stemmingmaker’ vanwege oxytocine, een speciaal hormoon in je hersenen. Verhoging van oxytocine helpt je om dingen in het leven te accepteren en te verwerken. Dit grote voordeel van een massage wordt wel eens over het hoofd gezien omdat de positieve effecten op het lichaam juist zo opvallen. Het kan ook zijn dat de emoties tijdens of na een massage juist wat erger worden. Dit heet “loslaten” wat moeilijk kan zijn voor sommigen onder ons om toe te laten.

Zonder oxytocine – de chemische stof voor liefde, vertrouwen, vreugde en geluk –  ziet de wereld er donkerder en bedreigender uit. Als je recent een fout hebt gemaakt, dan zal jouw oxytocine niveau dalen. Als je te lang blijft hangen in zo’n gebeurtenis dan kan dit zorgen voor een “verliezers mentaliteit”. In extreme gevallen kan je er zelfs depressief van worden of je hopeloos voelen.

Een massage kan je dan ook helpen omdat het kan aanvoelen als die arm om je heen voor steun. Zonder dat je hoeft te vertellen dat er iets aan de hand is of wat er aan de hand is. Je zult je erna beter voelen alsof je een lang en opbeurend gesprek hebt gehad met iemand.

Dus, waarom zou jij dat gevoel laten aanhouden terwijl een massage misschien het enigste is dat je nodig hebt?

Massagepraktijk DOENCCG Nieuwerkerk aan den IJssel
FranciscaMassagepraktijk DOENCCG - Nieuwerkerk aan den IJssel
Ik ben eigenaar en NGS sport,- en wellnessmasseur. Jouw massagetherapeut voor een ontspanningsmassage, diverse wellnessmassages, een sportmassage of stoelmassage in Nieuwerkerk aan den IJssel. Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je ergens anders vandaan komt. Gemeentes als Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen of bijv. Rotterdam Nesselande liggen op nog geen 10 minuten afstand van de praktijk.