Dit bericht delen?

Dierproefvrij – Vegan – Demeter certificaat.

!Dierproefvrije cosmetica – Vegan – Demeter certificaat belangrijk? Lees meer over de producten die worden gebruikt voor massage en gezichtsbehandelingen.

Dierproeven voor cosmetica.

Voor velen ging de vlag uit toen op 11 maart 2013 er een Europees verbod kwam op het doen van dierproeven voor producten voor persoonlijke verzorging. Het was eindelijk afgelopen en met dat nieuws nog in ons hoofd denken we dat het geen kwaad meer kan om wel of niet een bepaald merk te kopen. Toch is de strijd nog niet gestreden voor dierproeven. Nog steeds niet en het is nu zes jaar later.

Er zijn namelijk uitzonderingen voor het doen van dierproeven voor cosmetica. Gelukkig zijn we in Europa al aardig ver, maar het kan beter. Wil je daar meer over lezen? Lees dan het volgende artikel op de site van proefdiervrij.

DOENCCG Massagepraktijk waar wellness en schoonheidsbehandelingen samen gaan. Eens zo’n gezichtsbehandeling ervaren? Lees meer of boek direct een afspraak.

Naast dat het dierproefvrij zijn van producten en ingrediënten voor veel mensen van belang is, zijn er veel mensen die vegetarisch zijn en gaan steeds meer mensen voor vegan.

Verschil vegan en vegetarisch.

Het verschil als je kijkt naar persoonlijke verzorging is dat mensen die voor vegan kiezen absoluut ook geen enkel dierlijk ingrediënt in hun cosmetica willen. Vegetarische cosmetica bevat namelijk nog wel dierlijke producten.

Voorbeelden van dierlijke producten zijn bijvoorbeeld collageen, bijenwas en lanoline in een crème. Ook zijde en de dierlijke haren in penselen vallen niet onder producten die vegan zijn.

Vegan producten zijn nog niet zo eenvoudig te vinden. Er komen gelukkig wel steeds meer producten op de markt die vegan zijn. Dus het aanbod wordt beter. Helaas is tijdens de beauty beurs die dit weekend gehouden wordt in Utrecht er nog maar weinig vertegenwoordigd als het gaat om het aanbod van vegan cosmetica. Vergis je trouwens niet door een label “natuurlijke ingrediënten” want veel bedrijven zien dierlijke producten als natuurlijk.

Demeter lijst.

Niet alleen vegetarisch en vegan kan belangrijk voor je zijn. Denk ook aan het milieu. Veel producten, ingrediënten en ook de verpakking van producten zijn alles behalve milieu vriendelijk te noemen. Er is daarom ook een demeter keurmerk. Dit keurmerk staat als het gaat om ecologie voor:

De teelt, de verwerking en het verkopen van Demeter producten moeten zo milieuvriendelijk mogelijk gebeuren. Bij alle stappen staat de verantwoordelijkheid voor mens en natuur op de voorgrond.

Voor cosmetica gelden er eisen, zoals dat er geen ingrediënten in de producten mogen voorkomen die op de ‘zwarte lijst’ staan. Denk dan aan minerale oliën en delen van dode dieren of microplastics.

De verpakking moet ook recyclebaar zijn of composteerbaar.

Producten vinden en kiezen kan ingewikkeld zijn en het is natuurlijk ieders vrije keuze om voor welk product dan ook te kiezen. Het is wel goed dat er voor iedereen keuzes zijn om te maken als het gaat om cosmetica. Iedereen heeft het recht om te kiezen en daar hoef je het niet mee eens te zijn, maar als het gaat om cosmetica is er gewoon nog winst te behalen. Voor dieren, de mens en de toekomst van deze planeet.

Dierproefvrij, Vegan en Demeter in de massagepraktijk.

Dit artikel is geschreven, omdat in de massagepraktijk er ook producten worden gebruikt voor persoonlijke verzorging. De productlijnen waarvoor gekozen is zijn minimaal dierproefvrij waaronder ook de ingrediënten. Er is daarnaast verder gelet of een product zo veel mogelijk ingrediënten gebruikt die plantaardig zijn en daarmee de dierlijke variant vervangen heeft. Een voorbeeld daarvan is het vervangen van het dierlijke collageen voor het plantaardige collagran. Daarnaast is er gekozen voor een productlijn die voorkomt op de Demeter lijst.

Natuurlijk, biologisch en eerlijk.

Kom je voor een bezoek voor een massage of gezichtsbehandeling? Vertel dan wat belangrijk voor je is als het gaat om het gebruik van cosmetica voor gezichtsbehandelingen of massageolie. Het product wat bij je past is niet alleen afhankelijk van je huidtype, maar ook jouw waarden zijn belangrijk.